вул. Винниченка, 43, м. Луцьк, 43025 телефон, факс. (0332) 742510, (0332) 742485, e-mail: volin@dndekc.mvs.gov.ua
Новини

Судова автотоварознавча експертиза

08 травня 2020

Автотоварознавча експертиза являє собою дослідження колісних транспортних засобів (далі – КТЗ), з метою визначення ринкової вартості транспортного засобу та величини матеріального збитку, завданого власнику внаслідок дорожньо-транспортної пригоди або інших протиправних дій.

За допомогою даного виду експертизи/дослідження можна визначити утилізаційну вартість транспортного засобу (вартість залишків), вартість і номенклатуру ремонтно-відновлювальних робіт, коефіцієнт фізичного зносу, втрату товарної вартості тощо.

Такі дослідження проводяться в спеціалізованих експертних установах, до яких належить і Волинський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України, оскільки працівники центру мають відповідну кваліфікацію судового експерта з правом проведення автотоварознавчої експертизи за експертною спеціальністю 12.2 «Визначення вартості колісних транспортних засобів та розміру збитку, завданого власнику транспортного засобу».

Отже, звернувшись до Волинського підрозділу Експертної служби МВС, можна отримати відповіді на питання:

Яка ринкова вартість КТЗ на дату оцінки?

Яка вартість КТЗ та його складових, що ввозяться на митну територію України, на дату оцінки?

Яка ринкова вартість сільськогосподарської та будівельної техніки (визначається вартість техніки, обладнаної силовим агрегатом та самохідним шасі, зокрема тракторів, комбайнів тощо)?

Яке значення становить величина втрати товарної вартості КТЗ на дату оцінки?

Яка утилізаційна, скрапова, ліквідаційна вартість КТЗ на дату оцінки?

Яка вартість матеріального збитку (шкоди), завданого(ї) власнику КТЗ  унаслідок певної події, що призвела до матеріальної шкоди на дату оцінки?

Чи укомплектовано КТЗ відповідно до нормативно-технічної документації підприємства-виробника? Якщо ні, то в чому саме полягає неукомплектованість?

Чи можливо провести ремонтно-відновлювальні роботи пошкодженого КТЗ (його складових)? Якщо можливо, то який обсяг, характер і вартість цих робіт на дату оцінки?

Яке значення становить коефіцієнт фізичного зносу складових зазначеного КТЗ?

Яким характеристикам (у тому числі типу) відповідає КТЗ згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності?

Детальну інформацію стосовно проведення вищезазначених судових експертиз та експертних досліджень можна отримати за тел. (0332) 74-23-67.